Alvogen ORS/12 шумливи таблети-лимон

378 ден

Возрасни и деца над 20 кг
Растворете 2 таблети во 200 ml вода. Растворот се пие голтка по голтка на одредено време и ова е најдобар начин растворот да се апсорбира во организмот.
Доенчиња и деца до 10 кг
Доволно е 1 таблета да се раствори во 100 ml вода. Почекајте да се раствори комплетно. Припремете 10 ml раствор на килограм телесна тежина. Давајте му на бебето/детето мали голтки во кратки интервали (пример на неколку минути). Растворот може да се дава со мала лажичка или во шишенце (стерилизирано).
Дозата може да се повтори неколку пати во денот, во зависност од степенот на дехидратација.
Растворот треба да се употреби по припремата. На собна температура има стабилност 8 часа, а во фрижидер може да се чува најдолго до 24 часа.

17 на лагер

mk_MK