Архива: Блог

Блог.

Посета на стоматолог во бременоста

Бременоста е состојба која може да биде причина за се почест кариес и воспалени непца.Заради [...]

Моќта на витаминот К2 во одржување на здрави заби и убава насмевка

Витамин К2 е новотткриен витамин кој ги воодушувува научниците и лекарите ширумсветот. Веќе постојат научни [...]

Калциум за здрави заби

Недостаток на калциум може да доведе до : остепороза, кршливи заби, воспаление нанепцата, нервоза, несоница, [...]

Зошто е важен витамин Д3 за здрави заби?

Една од најважните улоги на витаминот Д3 е во правлното искористување на калциумот ифосфорот во [...]

Како успешно да се изборите против пролетниот замор?

Пролетта е еден од најубавите периоди во годината. Деновите се потопли и подолги, дрвјата расцутуваат, [...]

Имате ли поголеми шанси за развој на старосна макуларна дегенерација?

Старосната макуларна дегенерација е еден од најчестите причинители за губење на видот кај лицата на [...]

Седум едноставни начини за борба против стресот и против несоницата

Колку често стресот ве прави нервозни и раздразливи?  Дали несоницата дополнително ги влошува овие состојби?  [...]

Четири причини зошто консумирањето колаген им помага на зглобовите да останат витални

Дали сте знаеле дека виталноста на нашите зглобови, коски, мускули, кожа и тетиви директно зависи [...]

Како до поубави трепки?

Долгите, луксузни трепки се желба на секоја жена, но не сите се благословени со нив. [...]

Опаѓање на косата – како да го спречите?

Губење на косата на дневна основа е сосема нормална и природна работа, но ако јаизгубите [...]

mk_MK