Неуро-Вит таблети x30

312 ден

Терапевтски индикации

Дополнителна терапија при невритис и невралгија (невропатии), како на пример:

Тригеминалната невралгија
Тригеминалната невралгија се карактеризира со епизоди на интензивна убодна болка во едната половина на лицето, по должина на една од гранките на тригеминалниот нерв.

Интеркостална невралгија
Интеркостална невралгија е силна болка која се јавува по должина на интеркосталните нерви, најчесто почнува во пределот на грбот и се шири како појас кон предниот ѕид на градниот кош.

Ишиалгија
Ишиалгија, болка со различен интензитет, која се јавува по должина на ишијадичниот нерв. Може да се јави само во лумбосакралниот дел на ‘рбетот или да се шири се до стапалото.

17 на лагер

mk_MK