Novalac Allernova AR

1,187 ден

• Упатство за употреба: Подготовка на Novalac
ПРЕД ПОДГОТОВКА НА СЕКОЈ ОБРОК ИЗМИЈТЕ ГИ РАЦЕТЕ
1. Шишенцето и капачето со цуцлата превријте ги во вода. Нека вријат барем 5 минути.
2. Водата за припремање на оброкот превријте ја во покриен сад. Нека врие барем 5 минути.
3. Водата во садот оладете ја до 40 °C и ставете ја во шишенцето.
4. Во шишето ставете го препорачаниот број на мерици млеко.
5. Шишенцето затворете го и добро измешајте за прашакот потполно да се раствори.
6. Подготвениот оброк оладете го да стане млак (37 °C) односно додека на кожата не осетите ни топло ни ладно.
• Предупредувања
Mајчиното млеко е најдобрата храна за дооенчиња. Млечните формули се употребуваат само по препорака на стручно лице од областа на медицината, фармацијата, исхраната или друго стручно лице кое е одговорно за грижа на мајката и детето.

Нема на лагер

SKU: NVLC-7 Ктегорија:
mk_MK