Оперил П (0,25) капки за нос, раствор

185 ден

Вообичаена доза:
Деца помеѓу 2 и 7 години: капнете една до две капки на Оперил П 0,25 mg/1 mlво секоја носница два-три пати на ден;главата треба да биде наведната наназад, дишењето нормално.

Максималната дневна доза на Оперил П 0,25 mg/1 ml во секоја носница треба да биде две капки три пати дневно.

Овој лек не смее да се користи кај деца помали од две години.

31 на лагер

SKU: LKSN-7 Ктегорија:
mk_MK