Употреба на пробиотици

Пробиотиците се микроорганизми кои позитивно влијаат на нашето здравје. Употребата на пробиотици во исхраната може да ја регулира цревната микрофлора. Пробиотиците овозможуваат подобро варење на храната како и ублажување на симптомите при дигестивни нарушувања (дијареа, опстипација, подуеност)

Зошто пробиотиците се потребни и за новоренцињата и децата?

 • За намалување на траењето и интензитетот на акутна дијареа (може да биде последица на рота вирусна инфекција, бактериска инфекција, труење со храна…)
 • За олеснување на дигестивните нарушувања (грчеви, гасови, и болки во стомакот)
 • За колики кај доенчиња
 • За олеснување на дигестивните нарушувања при употреба на антибиотици
 • За регулирана дигестија кај новороденчиња, доенчиња и деца
 • Пробиотиците се корисни сопатници, бидејќи ги зголемуваа имунитетот и помагаат во борбата со бактериите што се причина за болести.
 • Пробиотиците може да се земаат и пред патување како превенција на дијареа што се јавува при патување.

Повеќе за WAYA пробиотски капки

 • Редовна контрола и квалитет
 • Иновативна постапка на микроинкапсулација која овозможува заштита и 5 пати поголемо преживување во дигестивниот систем, а на тој начин обезбедува стабилност на пробиотикот во текот на целиот рок на траење
 • Соодветни за новороденчиња, доенчиња и деца
 • Со оглед на тоа што не содржат алергени (млечни протеини, лактоза, глутен, јајца, риба, кикирики, сусам, SO2, соја, јаткасти плодови, целер, горчица, ракчиња) може да се користат кај пациенти со алергии
 • Соодветни за вегетаријанци
 • Неутрален мирис и вкус
 • После отварање на шишенцето капките се употребуваат уште најмалку еден месец

Аптека Анни Фарм ви ги препорачува капките за  регулирана дигестија и олеснување на дигестивните нарушувања.

Напишете коментар

mk_MK